zondag 29 mei 2011

Venus

Waarom willen we als vrouw in deze tijd allemaal lang haar? We kopen middeltjes om ons haar sneller te laten groeien, hairextensions zijn heel gewoon geworden. Waarom vinden we dit zo belangrijk? Misschien is het al voor ons bepaald en ligt het al vast in de kunstgeschiedenis. Neem de Geboorte van venus van botticelli. Geschilderd rond het jaar 1480. Hier staat venus (Toppunt van vrouwelijkheid) met lang golvend haar op een schelp (synoniem voor vagina). Het haar ziet er nog mooier uit door het gebruik van goudpigment dat het haar laat stralen. Het is dit duidelijk dat er veel aandacht naar het haar moet gaan.

maandag 16 mei 2011

Haar evolutie

Eerst willen we glad en kaal zijn. We worden machines. We willen niet meer kijken op de aap waar we vanaf stammen. Als we naar de geschiedenis kijken speelt haar juist een belangrijke rol. Het is mannelijk en straalt kracht uit. Waarom zou deze waardes van haar niet weer opnieuw een rol kunnen spelen in de toekomst?

zondag 15 mei 2011

Haarkracht

Simson staat in de geschiedenis bekend als de sterkste man. Hij doodde leeuwen met zijn blote handen. Niemand weet waar hij zijn kracht vandaan haalt, tot op een dag zijn vriendin Delila hem toch zover weet te krijgen. ’Mijn haar is nog nooit geknipt’, zegt hij.  Als mijn haar geknipt wordt, verlies ik mijn kracht.’ Als Delila dat hoort, laat zij Simson op haar schoot inslapen. Dan roept zij iemand binnen om zijn haar af te knippen. Als Simson wakker wordt, is hij zijn kracht kwijt. De Filistijnen nemen hem gevangen. Zij steken hem beide ogen uit en maken hem tot hun slaaf.

vrijdag 13 mei 2011

Body hair extensions


Haar groeit waar we het niet willen hebben, en waar we het wel willen blijft het weg. Wat zijn de trends of wat zijn onze wensen? Met dit scheerapparaat kan je overal aan voldoen. Je kan de perfecte hoeveelheid haar op elk gedeelte van je lichaam zelf bepalen. Hair extensions bestaan al, maar waar om geen body hair extensions?


woensdag 4 mei 2011

Body grooming

In deze tijden is het heel normaal dat de man zijn ijdelheid toont. Bij deze ijdelheid hoort volgens de man geen wollig tapijtje op rug, schouders of borst. Veel mannen geven aan zich minder aantrekkelijk te voelen met een 'vachtje'. Daarom wordt ook bij de man steeds meer glad!  Gillette Video


Uit verschillende onderzoeken is alleen gebleken dat veel vrouwen nog steeds een behaarde man prefereert boven een onthaard exemplaar. Veel beharing wijst op een hoog niveau van testosteron. Een man met veel lichaamshaar is daarom extra mannelijk. Dus de ontwikkelingen van onze cultuur kunnen onze natuur nog steeds niet verslaan.